Skip to main content

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

       A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..
       
       B:  " Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."
 
     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm! at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..

                       
     
  Okey..kalau adik/abang angkat azali..maksudnya sejak dari kecil dan memang diambil oleh parents sendiri..tu lain cerita laa..tapi kalau dah remaja dewasa tua bangka baru nak berangkat-angkat memang akan menimbulkan suspicious dan perasaan cemburu diantara pasangan masing-masing..apalagi bila si adik dan si abang angkat ni terlalu rapat..
       Tapi tak semua......bergantung dengan cara penerimaan korang jika pasangan korang ada kes camni dan sejauh mana diorang pandai menjaga batas pergaulan atas gelaran adik/abang angkat ni..
Hmmmm... agak-agak korang boleh terima ke tak?? boleh caya ke??..

Comments

  1. kadang bergantung sejauh mana diorng agkat adik@abang tu jugak....takut terlbih agkat..bahaya gak tuhh huhuhhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha terlebih angkat tu yang selalu terjadi...

      Delete
  2. rasa macam tak perlu berangkat angkat ni

    ReplyDelete
  3. honestly sy x phm title angkat2 ni xD lainlah kalau mmg pon dah rapat dgn entire family ape smua tu lain la. especially kalau lain jantina, mcm smacam je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Mia...kadang-kadang benda camni boleh menimbulkan prasangka yang tak elok..

      Delete
  4. Huhuhu...dulu-dulu ms zaman sekolah adalah kes abg angkat ni. Ms tu ada 'Pakwe' dahhh....hihihi...tapi kalau zaman skrg ni tak relevant dah kut isu Adik angkat, Abg angkat ni. Byk buruk dari baiknya...pada pendapat diana lah *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. pewittt hehe..bak kata kawan kat atas tu yang penting kena tau jaga batas..hehe..tapi bak kata Diana..memang lebih banyak buruk dari baiknya..salah satunya silap2 leh gaduh ngan si dia..hurmmm ^_^

      Delete
  5. Makcik pakcik saya dulu. Start dari abang angkat adik angkat. Last last terangkat buat bini terus. True story :D

    ReplyDelete
  6. lelaki : "chill la syg, dia tuh adik angkat je"
    permpuan : " adik angkat lama-lama jatuh cinta! kan? "

    selalu kan? tak boleh percaya sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp!...cuba kita buat camtu..dia chill ke x?...hehe

      Delete
  7. kalau kita datang kemudian... mungkin boleh terima lah.. mungkin betul tapi kalau dia datang kemudian... sila curiga sepenuh hati...

    ReplyDelete
  8. Cik hana tak suka panggilan akak/abang/adik angkat ni diorang still bukan muhrim kita ....walaupun xpernah ada kakak or abg cukup la dengan adik beradik kandung yg ada..hehe

    ReplyDelete
  9. Aduh, saya tak percaya lah dengan title angkat2 ni semua. Saya rasa macam gunakan title 'angkat' sebagai kata lain bagi couple. Hmmh.. Tak perlu kot berangkat2 bagai ni. Saya kalau dengar ada orang ada abang angkat lah adik angkat lah ni memang rasa macam 'eeeii meluat'. Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak laaaa kan...meluat sikit..means kira cam cover title "skandal" ... ^_^

      Delete
  10. Dah remaja, tua bangka nie nak ada ber angkat-angkat bagai... perlu ke? Macam tak sesuai jer... lain la, kalau dari kecil parent ambil anak angkat yang dijaga dari kecil tu...

    ReplyDelete
  11. Huhu..teringat adik angkat kita dulu masa zaman sekolah...
    Masa sy masuk, ada sorang kakak yang ambik kita jadi adik angkat sebab memang dia nak didik dan ajar, semua buku2 di baginya kita untuk belajar...
    Masa kakak angkat kita dah habis belajar (SPM) giliran sy pulak ambik adik angkat tapi silapnya tak de pulak ajar atau bagi buku..hahaha..aduhsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekkkk..amboiiiii diaaaaa hihi...kalau niat baik no hal je sebenarnya...kalau niat dari awal terpesong tu yang jadi hal tu ^_^

      Delete
  12. tak boleh percaya sangat, last-last terangkat, haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

MESTI BACA..tanda-tanda seseorang kanak-kanak didera.

              Centre’s for disease control and prevention mengatakan bahawa, 499 kanak-kanak berumur 1 tahun mati akibat penderaan dalam tahun 2006. Anggaran 1 dari 5 orang kanak-kanak perempuan,manakala 1 dari 10 kanak-kanak lelaki mengalami penderaan seksual.