Skip to main content

Tipu Doktor Untuk Dapatkan Rawatan..penangan Pokemon Go

         
google
                   
         "Tak sampai 30 minit selepas Pokemon Go dilancarkan, saya dikejarkan ke Bahagian Kecemasan kerana terjatuh ke dalam parit semasa sedang khusyuk bermain permainan tersebut. Doktor mengesahkan bahawa saya mengalami kepatahan di bahagian tulang metatarsal kelima di kaki saya dan mengambil masa lebih dari sebulan untuk pulih..saya memberitahu doktor bahawa saya terjatuh semasa membawa anjing saya berjalan-jalan kerana
jika saya memberitahu beliau saya terjatuh semasa mencari pokemon, it will make me looks stupid ..hahaha" kenyataan seorang mangsa 'penangan Pokemon Go' .
             Kejadian berlaku di Washington pada bulan Julai yang lepas. Seperti yang kita tahu game ni agak baru di Malaysia. So far belum ada terdengar or terbaca berita yang sahih terjadinya kejadian seperti ini di tempat kita.


dulunya taman tempat berzumba...kini..taman pokestop..alhamdulillah pengunjung makin ramai ^_^ parking pon sesedap rasa sebab space tak cukup..dahsyat aihh

             Beberapa hari yang lepas aku jalan-jalan kat taman berdekatan dengan kawasan tempat tinggal aku. Mulanya aku ingatkan ada event, sebab kereta bersepah parking kat tepi jalan...bila aku sampai kat kawasan dalam taman tu rupanya ramai yang tengah usha pokemon..dah macam zombi main handphone  aku tengok...apa-apa pon bagi korang yang suka main game ni..sentiasa laa berhati-hati ea..jangan terlalu taksub dan lalai..berhati-hati dan jaga keselamatan diri..itu yang penting..
         

Comments

  1. Dok nampak keburukan dari kebaikan...

    ReplyDelete
  2. Betul tu esp kalau ada sesiapa yang main semasa memandu. Lagi bahaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh elakkan main sambil memandu..boleh membahayakan nyawa orang lain..

      Delete
  3. memang tak elok la sampai ketagih sume sampai xsedar keliling mcm mana. seb baik uninstall da aritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..nampak sangat game ni akan melalaikan...huhu

      Delete
    2. kalau pandai kontrol x pe... tapi mostly macam tu la.. semua pakat lali dengan game nih..

      Delete
  4. pokemon go punya pasal.. hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..


MESTI BACA..tanda-tanda seseorang kanak-kanak didera.

              Centre’s for disease control and prevention mengatakan bahawa, 499 kanak-kanak berumur 1 tahun mati akibat penderaan dalam tahun 2006. Anggaran 1 dari 5 orang kanak-kanak perempuan,manakala 1 dari 10 kanak-kanak lelaki mengalami penderaan seksual.